Ultimate Guide til at fejre nytårsaften i Danmark

Hvis du er på udkig efter, hvordan man fejrer nytårsaften i Danmark med hvad man skal bære, hvilken nytårsaft mad at spise og alle detaljer om både indendørs og udendørs fyrværkeri, er du kommet til det rette sted. Jeg er ved at fejre min 8. nytårsaften i Danmark, og selvom de alle har været meget forskellige lejligheder, er Danmark virkelig et af de bedste steder at fejre nytårsaften for familier!

Offentliggørelse: Dette indlæg indeholder tilknyttede links, hvilket betyder, at jeg uden ekstra omkostninger for læseren tjener en provision fra hvert salg, der foretages med disse links. Læsere træffer deres egne valg for at klinke på links, og jeg anbefaler kun websteder, som jeg selv vil bruge. Flere detaljer kan findes i fortrolighedspolitikken!

Min historie med nytårsaften i Danmark
Det var tilbage i 2007, da jeg tilbragte min første nytårsaften i Danmark. Min mand og jeg gik sammen på det tidspunkt, og han bragte mig hjem igen for at møde sin familie og tilbringe ferien med dem. Dette var min allerførste rejse til Danmark, så det hele var meget spændende og specielt.

Min mand voksede op på den lille ø Als, der ligger meget tæt på den tyske grænse. Selvom han levede hele sit liv indtil det tidspunkt i Syddanmark, kom hans mor fra den større ø Fyn (Fyn), og hans far var fra en by ikke langt fra hvor vi bor nu i Midtjylland. At sige, at hans barndomsoplevelser med helligdage og mad var en blanding af mange traditioner i disse tre regioner, er logisk, men det kunne jeg ikke fortælle dig helt sikkert.

Sådan får du dansk nytårsaften
I alle vores danske nytårsaftener har vi brugt dem som familie, så hvis vi er sammen med andre mennesker, er de enten familie eller venner med børn. Vi bliver ikke vanvittige med at drikke eller fejre, fordi vi har små børn rundt, og vi kan godt lide at holde fast ved traditionelle metoder til at fejre enhver dansk ferie, når vi kan.

Hvis du er ligesom os og ønsker at få mest muligt ud af din nytårsaften i Danmark, vil jeg foreslå, at du bruger følgende tjekliste, når du planlægger din perfekte 31. december hvert år. Her er 10 trin til at fejre nytårsaften i Danmark, som du måske finder, vil være gode, nye traditioner for din familie i år!

Planlægger du en rejse til Danmark? Få de bedste tilbud på hoteller på Hotels.com.

Inden vi starter, skal du lære at sige “Godt nytår” på dansk! Du bliver helt sikkert nødt til at bruge denne sætning mindst en gang den 31., så det ville være godt at øve! “Godt nytår” på dansk er “Godt Nytår” (udtales ”fik ny dør”. Bare gør det ikke til et HARDT “r”.)! Gem dette til senere!

  1. Hvad familier har på sig nytårsaften i Danmark
    Da nytårsaften er en særlig ferie, giver det mening at ønske at klæde sig ud. Dette er helt op til dig! Mange danske familier vil have pænere tøj, end hvis de bare spiste et normalt måltid hjemme, men det afhænger muligvis af familien og hvor / med hvem du skal tilbringe ferien.

Store byer i Danmark / Mennesker uden børn
Hvis du vil være alene med din familie derhjemme, kan du blive så skør eller så rolig med dit tøj som du vil. Men hvis du inviterer folk til at tilbringe nytårsaften med dig, er chancerne for, at du klæder dig i festdragt. Nogle bliver så fancy som du kan forestille dig med dragter og festkjoler, men det er ikke sådan, vi ruller! Vi har aldrig været på en sådan fest! Måske er det mere en slags “Københavns nytårsaften”! 😉… eller måske en slags “nytår uden børn”.

Småbyer i Danmark / Familier med børn
Hvor vi har fejret nytårsaften på Jylland (Danmarks halvø kaldet “Jylland”), kan mænd muligvis have en jakke og slips, men hvis de ikke har lyst til at have på sig kjolebukser, kan jeans være acceptabelt. Kvinder kan have på sig et nederdel med en flot top eller endda en kjole. Igen afhænger det hele af familiens personlige stil.

Lær hvordan du klæder dig som en dansker i denne video!

For min familie går vi for det meste på jeansruten, men vi vil alle have pæne skjorter på. Jeg synes aldrig at have nok grunde til at bære en kjole, så jeg kan endda tage en på. Den eneste grund til, at jeg måske vælger at bære bukser, er, at de fleste tilbringer en del af deres nytårsaften udenfor, så kjoler ikke altid giver varme en kold aften i december i Danmark.

  1. Hvad familier spiser til nytårsaften i Danmark / dansk nytårsaften
    Der er nogle ligheder med mad, når man ser på Danmark som et helt land, men måltidet til nytårsaften kan også variere afhængigt af interesserne hos dem, der er vært for festen. Vi bor i et ret traditionelt område i Danmark, hvor det er meget usædvanligt, at folk gør noget andet end forventet. Vi har imidlertid ikke en tendens til at tilbringe nytårsaften med disse lokale, så vi bekymrer os ikke så meget om at holde trit med udseendet.

Find gode tilbud på oplevelser og hoteller på Tripadvisor.com!

Den traditionelle danske nytårsaften er bagt fisk, helst torsk, med kogte kartofler og cremet grønkål. Vi opfylder normalt dette, da jeg er vegetar og kun spiser fisk, men vi foretager andre ændringer i denne traditionelle menu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *